Класическа Курбан-чорба

ЕфросияЕфросияНовак301
09/07/2010
"Днеска ще ви представим рецептата за класическата курбан чорба, която макар и да се приготвя рядко, е изключително популярна в българските традиции и има заслужено място на нашата трапеза"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо208 375
  • Преглеждания за месеца7834
  • Преглеждания за седмицата6268
  • Коментирана9 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте ако е нужно още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан-чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася.

Рейтинг

5 11
4 10
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
05.05.2019 15:53
Това е класическата курбан чорба!!!!!!!!!!!!Всичко друго е фалш,като много потребители тук!Уважавайте труда на хората,които споделят тук с нас кулинарни рецепти!
0
0
Ekатерина
Ekатерина
01.04.2017 14:00
Харесвам рецептата,но за класически курбан чорба не се застройва с яйце.ако е така, то тогава се нарича чорба от агнешко месо и дреболии
21
2
Гергана99
Гергана99
25.10.2016 09:43
Първо съгласна съм с Mariq Veleva и второ до колкото знам яйцето не трябва да се пресече!
8
2
Nevena
Nevena
10.05.2019 23:53
Това е единствената супа, в която яйцето ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се пресече!
2
0