Начин на приготвяне
Накълцайте лука и го задушете в смесените и загряни масло и олио. След като лукът леко омекне, добавете скълцания чесън и почистения и ситно нарязана спанак. Гответе в по-голям съд с незалепващо покритие. Овкусете със сол и пипер и оставете леко да се охлади, след като спанакът спихне.
Разбъркайте с натрошеното сирене. Хлябът нарежете на кубчета. Добре намазнете огнеупорни чаши. Във всяка редувайте по ред хлебни кубчета, ред спанак, поръсете с малко кашкавал. Долейте от разбитите заедно яйца, мляко и горчица. Най-отгоре сложете повечко кашкавал.
Оставете ястието да престои около 20 минути, преди да го сложите във фурната.
Поръсете всяка чаша с щипка къри и сложете да се пекат в умерено загряна фурна, докато кашкавалът хване апетитен загар.