Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Запечено авокадо с извара върху патладжан и домати

Запечено авокадо с извара върху патладжан и домати

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Чирак
597291691
Запечено авокадо с извара върху патладжан и домати
Снимка: Nikolina Georgieva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Получава се вкусно ястие от познати вкусове в различна комбинация."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 малки
  • домати - 2 бр.
  • авокадо - 1 бр.
  • извара - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • синьо сирене - 2 малки парченца
  • гауда - 2 отрязани парченца
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечено авокадо с извара върху патладжан и домати - цветно и вкусно предложение за обяд или вечеря.

В йенски съд слагаме нарязания на кръгчета, посолен и обелен патладжан. Върху него редим доматите пак на кръгчета. Обелваме чесъна, режем всяка скилидка на 3 едри парчета и поръсваме.

Добавяме олио и наливаме малко водичка. Слагаме капака и печем във фурна на 200 градуса около 20 мин. и махаме капака, продължаваме да печем още 10.

През това време приготвяме авокадото. Режем на 2 големи половини, махаме костилката и внимателно ги обелваме. Аз използвах от по-едрото Хас, ако вземате от малките, може да предвидите 2.

Пълним всяка половинка с извара (с крема сирене също се получава добре). Ръсим със синьо сирене и слагаме по парче гауда. Настъргваме кашкавал.

След като са минали 20 мин. с капак и 10 без, слагаме авокадото върху зеленчуците, да се запече. Около 10 мин.

Получава се вкусно ястие с авокадо от познати вкусове в различна комбинация.

С авокадо препоръчваме още да опитате тези вкусни разядки с авокадо или да си направите едно истинско гуакамоле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: