Начин на приготвяне
Първо, пукаме пиперките. Аз ги слагам на еър фрайъра става много бързо.
Разбира се може и на фурна, скара, котлон, чушкопек, резултатът трябва да е пукан, белен пипер.
Приготвяме каймата, като я овкусяваме с кетчуп, горчица, сол, червен пипер, кимион, чубрица. Омесваме и правим малки кюфтенца.
Запичаме ги малко - отново може във фрайър или пък на фурната на грила в тавичка.
Слагаме дълбок тиган на котлона и запържваме лука, добавяме доматите, нарязани на ситни кубчета и вода и готвим. Следва чесънът и пиперът. Овкусяваме със сол, босилек и черен пипер.
Накрая слагаме и кюфтенцата, като ги оставяме под похлупак на по слаб огън. Бъркаме кюфтенцата с доматен сос от време навреме, ако е нужно добавяме вода.
Готвят са доста бързо мини кюфтенца с домашен доматен сос.
Освен с доматен сос можете да си приготвите и кюфтенца с бял сос.