Шоколадова торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
19/10/2014
"Чисто и просто...и много вкусно! "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 212
  • Преглеждания за месеца220
  • Преглеждания за седмицата26
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160°C. В малък огнеупорен съд смесете натрошения шоколад със 75 г масло и разтопете на слаб котлон. Оставете настрана.

Разбийте останалото масло и пудра захар в купата с миксер за около 5 минути, докато се получи пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, а след това на ванилията.

Пресейте брашното с бакпулвера и содата, добавете към основната смес заедно с лешниковото брашно и какаото. Сипете шоколадовата смес в застлана с хартия за печене форма с 23 см диаметър. Изпечете тортата в продължение на 45 минути, докато забодена клечка в средата излиза суха.

Блатът се охлажда и се залива с шоколадова глазура или кувертюр. Украсява се по желание.

Сладкарска шпатула за заглаждане с дръжка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сладкарска шпатула за заглаждане с дръжка
7.00 лв.
5.39 лв.
Виж ››

Със сладкарска шпатула в ръка ще приготвите впечатляващи торти и сладкиши. Лесно заглаждане и оформяне на блатове, стени или повърхност на сладкарското изделие.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#167180
Много съблазнително изглежда!
0
1