Пиле със зеленчуци и ориз

ВанинаВанинаНовак
20/10/2014
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 462
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 4 ч.ч. вряща вода сварете бутчетата да поомекнат. Сложете в тавичка малко масло, 2-3 с.л. бульон от варенето, ситно нарязания лук. Посолете и задушете във фурната.

Към омекналия вече лук прибавете доматите /почистени от семето/, нарязаните чушки, целината и магданоза. Залейте с 4 ч.ч. горещ бульон и добавете маслото.

Щом кипне сложете измития ориз, подправете със сол и черен пипер, добавете бутчетата. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете в умерена фурна.

Когато бульонът напълно поеме, свалете фолиото и печете още около 10 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар