Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Гъбена супа»Кремсупа от кладница и сметана

Кремсупа от кладница и сметана

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Кремсупа от кладница и сметана
Снимка: Зори
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
24 мин.
Общо
39 мин.
Порции
4
"Кремсупата от кладница и сметана се сервира украсена с част от заделените гъби, поднася се с препечен хляб или поръсена с крутони. Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • кладница - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • картоф - 1 бр.
  • босилек - 7 листа
  • мащерка - 3 стръка
  • зехтин - 50 мл.
  • готварска сметана - 50 мл
  • вода - 1 л, гореща
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите кладница се измиват със студена вода и се нарязват на ленти. Аз ползвам домашно отгледани, затова само ги почиствам с четка, без да ги мия.

Пънчетата са жилави и се премахват.

Лукът се реже на ситно и се запържва в зехтина.

След няколко минути се слагат нарязаните на ленти гъби кладница и се сотират.

Част от кладницата на тиган се заделя за сервирането на гъбената супа по-късно, а в съда се прибавят нарязаният на кубчета картоф, ситно нарязаният чесън, наситнените листа босилек, мащерката и половината от горещата вода. Готви се на умерен котлон около 20 минути.

Подправя се със сол и черен пипер, пасира се, прибавя се останалата гореща вода до желаната гъстота и всичко се готви още няколко минути. Накрая се налива сметаната и се разбърква хубаво супата с кладница.

Кремсупата от кладница и сметана се сервира украсена с част от заделените гъби, поднася се с препечен хляб или поръсена с крутони.

Бон Апети!

Ако ти харесва тази рецепта, опитай и някоя от другите ни рецепти за крем супа от гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Informaciq
Miss Informaciq
Рецептата е приятна. Кладниците могат да бъдат заменени и с други видове гъби. Хареса ми комбинацията от подправки. Стана доста ароматно. Единственото, което бих добавила е половин кубче бульон, за да се отворят повече вкусовете и малко повечко вода от посоченото. Аз сложих хъм 2 литра, за да получа консистенцията на супа.
14.07.2024 20:59
2
2
1
Покажи всички подкоментари