Начин на приготвяне
Предварително много добре охладената сладкарска сметана се разбива заедно с ваниловата есенция и пудрата захар до пухкав крем.
Количеството на захарта може да бъде редуцирано според вашите вкусови предпочитания.
Към разбитата сметана се добавя една кофичка от 400 мл гръцки йогурт с висока масленост (30 %) и отново се разбива с миксер.
Накрая се добавят двата вида конфитюр (ягоди и боровинки) и внимателно се разбърква с лъжица.
Сместа се прехвърля в подходяща купа с капак, която допълнително може да увиете със стреч фолио.
Йогурт сладоледът се прибира в камерата за една нощ. По желание може през няколко часа да разбърквате сместа, за да не се образуват кристалчета в сладоледа.
Домашният йогурт сладолед с конфитюр се сервира в подходящи предварително охладени купички или чашки, защото по-бързо се размразява на стайна температура.
Може да украсите и със свежи листа мента.
Да ви е прохладно и сладко!
През летния сезон опитайте задължително и нашите рецепти за диетичен кето сладолед или вкусно плодово сорбе.