Начин на приготвяне
Вземете по-дълбок съд и сложете каймата вътре в него, след това добавете чубрицата, солта и черния пипер, нарежете 1/4 глава лук на ситно и я добавете към каймата, след това разбъркайте добре всичко, докато не се получи хубаво кюфте, и го оставете да си почине малко.
Вземете една купа и смесете вътре майонезата, кетчупа, горчицата и 2 кис. краставички на ситно нарязани, след това нарежете 2 скилидки чесън и 1/6 глава лук на ситно и ги запържете до златисто.
Тук е моментът, в който ги добавяме към соса и разбъркваме добре с лъжица - сосът е готов.
Сега си пускаме кюфтето на средна температура в тиган, да се готви, като на всеки 2 мин го завъртаме защото е дебело и иначе може да изгори, и така го готвим за около 8-10 мин.
След като го обърнем за последен път, слагаме 3 слайса чедър върху него и го оставя за 1-2 мин.
Отстраняваме го от тигана и в същия тиган запичаме питката за бургер от двете страни, за да обере мазнинката от кюфтето за бургера.
Сега взимаме питката и я намазваме със от вътрешните страни, слагаме маруля на питката, която е долната част на бургера и поставяме върху нея кюфтето.
Взимаме един тиган и на средна температура запържваме бекона за по 1-2 мин от страна, слагаме го върху кюфтето и в същият тиган чукваме едно яйце, изчакваме го 2-3 мин и му слагаме 1 слайс чедър, след това го слагаме върху кюфтето с бекона.
И сега остава само да си отрежем 2 кръгчета домати и 1-2 краставички на филийки и да ги сложим върху кюфтето с бекона и яйцето, след това захлупваме с другата час на питката и готово.
Имате си страхотен чийзбургер.
Бон апетит с кралят на чийзбургерите, който бие всички фаст фууд вериги :)