Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с риба тон и каперси

Пълнени чушки с риба тон и каперси

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1302k178721
Пълнени чушки с риба тон и каперси2 / 2
22/08/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Пълнените чушки с риба тон и каперси се сервират с нарязан магданоз. Стават божествено вкусни!"

Необходими Продукти

  • червени чушки - 6 бр.
  • риба тон - 185 г консерва
  • хляб - 2 филии
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • каперси - 1 с.л.
  • босилек - 1 стрък
  • риган - 1 стрък
  • мащерка - 3 стръка
  • магданоз - 5 стръка
  • копър - 1/2 връзка
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се 6 прави червени чушки с еднакъв размер.

Почистват се от семките и се поставят в тава с малко вода и зехтин.

Задушават се във фурната до омекване.

През това време хляба се натрошава на дребни трохи и се запича на сух тиган.

В тигана се слага рибата тон заедно с течността от консервата и се разбърква.

Прибавят се нарязаните зелени подправки, чесъна, каперсите и нарязан на ситно 1 домат.

Добавят се сол и черен пипер на вкус.

С тази смес се пълнят чушките. Около тях се нарязват останалите домати и ястието

се запича за около 30 минути.

Пълнените чушки с риба тон и каперси се сервират с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: