Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба с кисело мляко

Агнешка чорба с кисело мляко

Агнешка чорба с кисело мляко
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Няма кой да устои на тази агнешка чорбичка с кисело мляко"

Необходими Продукти

  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • агнешко месо - 400 грама месо с кокал
  • черен пипер
  • джоджен
  • фиде - шепа
  • сол
  • застройка
  • жълтъци - 1 брой
  • люти чушки - 1 смляна
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • оцет
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре агнешкото месо. Прехвърлете го в тенджера, залейте го с вода, колко да го покрие и посолете.

Щом течността кипне и започне да се образува пяна, с помощта на решетъчна лъжица я обирайте. Варете до готовност.

Може да използвате и тенджера под налягане, за да се свари по-бързо агнешкото.

Извадете свареното месо и го накъсайте на малки парченца.

В подходяща тенджера запържете почистените и наситнени зеленчуци, добавете към тях от прецедения от варенето бульон.

Добавете фидето и овкусете с подправките. Прибавете и месото, оставете агнешката супа да се вари на бавен огън.

Когато фидето се свари, свалете от котлона.

Пригответе си застройката. Разбийте киселото мляко с брашното и жълтъка. Сипете част от супата, за да темперирате продуктите и сипете внимателно в супата.

Разбъркайте и върнете на котлона, изчакайте супата да заври отново.

Поднесете готовата супа в компания на чесън с оцет и люта чушка.

Агнешката чорба с кисело мляко е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: