Начин на приготвяне
Измийте ориза, сварете го и го прехвърлете в голяма чиния.
В купичка разбъркайте водата, оцета, солта и захарта и загрейте сместа в микровълновата, за да се стопи захар.
Полейте ориза и разбъркайте.
Нарежете тофуто и обелената краставица на дълги ивици.
Обелете и намачкайте авокадото с крема сиренето и сипете в плика или пош.
Разрежете корите нори на две, вземете 1/2 кора нори и я сложете върху фолио за свежо съхранение.
Разделете ориза на 4 части.
Разпределете ориза върху кората, оставяйки около 1 см, и обърнете листа, така че оризът да е отдолу.
В най-близкия край сложете крема, след това тофуто и краставицата и навийте на руло.
Поръсете със сусама и пак завийте, така че сусамът да полепне по вкусното суши.
Нарежете рулото на 8 парченца.
Повторете с останалите продукти докрай суши с тофу.
Прочети също тези хитринки за вкусно суши или разбери как се приготвя ориза за суши.