Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от сини сливи и шипки

Мармалад от сини сливи и шипки

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5357k2k1
Мармалад от сини сливи и шипки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Тази година шипковият мармалад пожела да не е самотен и дойдоха цяло кило сини сливи"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 1 кг
  • шипки - 300 г
  • захар - 700 г
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте шипките, разрежете ги на две, премахнете семената и власинките и пак измийте.

Добавете вода към шипките, колкото да се покрият, и варете за около 1-2 часа до омекване.

През това време почистете сините сливи от костилки, нарежете ги и ги сипете в друга тенджера.

Добавете захарта към сливите и оставете за 6-8 часа.

Махнете тенджерата с шипките от котлона и я оставете да престои 6-8 часа.

Сложете тенджерата със сливите на котлона и варете за около 15-20 минути.

През това време претрийте шипките през сито.

Махнете сливите от котлона, пасирайте ги, добавете пюрето от шипки, върнете тенджерата на котлона да заври сладкото от сливи.

Варете мармалада с шипки до сгъстяване, като често се разбърква.

Сипете горещия мармалад от сини сливи и шипки в бурканчета, затворете ги и обърнете с капачката надолу.

В сезона на сливите пробвайте непременно и тези подбрани рецепти за сладко от сливи или научи как се съхраняват сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: