Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта.
Добавете жълтъците и ментовия сироп.
Прибавете пресятото брашно, щипка сол и бакпулвера.
Разбийте белтъците на сняг, добавете на части към сместа, разбърквайки внимателно с шпатула до получаване на еднородно тесто.
Печете в предварително загрята фурна на 170° за около 40 минути (проверете с клечка).
За крема разбийте маскарпонето и сметаната с пудрата захар и прибавете ментовия сироп.
Разрежете напълно изстиналия блат на две и покрийте с крема.
След това намажете тортата от всички страни с крема и приберите в хладилник за 1-2 часа.
За глазурата смесете захарта, какаото, млякото и кравето масло и сложете на котлона.
След като сместа заври, махнете тенджерата от котлона, добавете шоколада и разбъркайте.
Оставете да се охлади, покрийте тортата с тази глазура и сложете в хладилника.
Ментовата торта е готова. Можете да декорирате тортата както пожелаете.
Ако рецептата ти харева, опитай и другите ни предложения за шоколадови торти или нашата спаначена торта.