Свинско месо в гювечета

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свинско месо в гювечета1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Обичате ли гювечета? Какво ще кажете за едно крехко свинско с чушки, яйца и кашкавалена коричка?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г крехко
  • чушки - 4 бр.
  • лук - 8 малки глави
  • кашкавал - 50 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 4 бр.
  • горчица - 8 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета, поръсете го със магданоз и ситно нарязан лук, поръсете с черен пипер.

Прибавете ситно нарязаните чушки, горчицата, кимиона и разбъркайте всичко много добре. Оставете сместа да престои на хладно за 5-6 часа.

Разпределете месото и маслото в гювечета, сложете капачетата и ги запечете.

Преди да ги извадите от фурната залейте всяко гювече с по 1 разбито яйце, поръсете с червен пипер и с настърган кашкавал. Допечете.

Свинското месо в гювечета е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: