Пиле с плънка на шиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пиле с плънка на шиш1 / 2
15/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"За майстори и обикновени лакомници - ароматно пиле с плънка на шиш и хрупкава кожичка"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 голямо
  • сол - 4 лъжички
  • червен пипер
  • масло - 50 грама, разтопено
  • ориз - 3 с.л.
  • шунка - 50 - 100 грама
  • масло - 50 грама, разтопено
  • магданоз - 4 стръка нарязани
  • сол - 1/2 лъжичка
  • мащерка - 1/2 лъжичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза, нарежете шунката на ситно и я прибавете към ориза. Овкусете с подправките.

Почистеното пиле осолете отвътре, след което го напълнете с плънката. Зашийте пилето и го намажете с червен пипер, объркан с маслото.

Поставете пилето на шиша и сложете да се пече. По време на печенето периодично мажете пилето с масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
30
21
10
Дай твоята оценка: