Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Страхотна туршия за бърза консумация

Страхотна туршия за бърза консумация

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Страхотна туршия за бърза консумация
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Страхотна туршия за бърза консумация е готова за консумация само след няколко дни."

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг /чисто тегло, без кочан/
  • моркови - 500 г
  • зелени домати - 500 г
  • карфиол - 500 г
  • корнишони - 500 г
  • камби - 500 г
  • чесън - 5 скилидки
  • целина листа - 1 връзка
  • за марината
  • оцет - 600 мл
  • сол - 5 с.л
  • захар - 3 с.л
  • олио - 300 мл
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват, измиват и нарязват.

Ако ще правите туршията в буркани нарежете на по дребно, ако ще е в бидонче може и по едро.

В тенджера сложете всички съставки за маринатата, поставете на котлона и кипнете, щом заври, махнете от котлона.

В голям съд сложете зеленчуците, разбъркайте и изсипете горещата марината.

Разбъркайте добре отново и захлупете с капак.

Оставете за 24 часа на студено, като периодично разбърквате зеленчуците.

Накрая сложете в буркани, долейте от маринатата догоре в бурканите и затворете.

Съхранявайте в хладилник или мазе.

Страхотна туршия за бърза консумация е готова за консумация само след няколко дни.

Вкусни моменти: Тази рецепта е супер сполучлива, за нула време става готова за хапване, още на следващия ден може да се консумира, но най вкусна става след 3 до 5 дни.

Съхранявам в големи буркани в хладилника, тази доза ми стига за два буркана от 2 литра, вие ако имате мазе или студено място, където да я складирате може да я направите в бидонче.

Туршията е наистина много вкусна, ако обичате да ви е по сладка може да увеличите малко количеството на захарта, ние я обичаме кисела и се получи идеално. Маринатата за туршия, която се получава, може да ви се стори малко, но е напълно достатъчно.

Зеленчуците се оставят захлупени и в продължение на 24 часа перидично се разбъркват, те омекват, пускат си соковете и ще видите, че ще ви бъде достатъчна. Вода в маринатата не се слага, оцета, солта и олиото действат като консервант, ако сложите вода ще трябва да стерилизирате за капачката.

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Ако сте фенове на туршии, значи трябва да знаете как се оправя пресолена туршия. Вижте и тайните на хрупкавата домашна туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: