Десерт с круши и шафран

28/10/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене240 мин.
Общо250 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо643
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, разрязват се на две по дължина, отстранява се сърцевината и плодовете се варят в смес от захарта, водата, ванилията и шафрана.

След като са се варили на бавен огън 1 час, се оставят да се охладят и се прибират в хладилника за 2 часа, като не се вадят от сиропа.

Приготвя се мус, като белтъците се смесват със сметаната, кафявата захар и разтопения на водна баня шоколад. В този мус се потапят или се пълнят половинките круши и се сервират, поръсени с пудра захар.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар