Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Бързи чушки в сладко-маслена марината без стерилизация

Бързи чушки в сладко-маслена марината без стерилизация

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Бързи чушки в сладко-маслена марината без стерилизация
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Бързи чушки в сладко-маслена марината без стерилизация - идеално вървят със зимна млечна разядка"

Необходими Продукти

  • чушки - 2.5 кг
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • дафинов лист - 5 бр.
  • бахар - 10 бр.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките, почистете ги от дръжките и семките.

Нарежете чушките на средни парчета.

В голяма тенджера сипете водата, захарта, оцета, олиото, солта, дафиновите листа и бахара.

Сложете тенджерата на котлона, оставете да поври 2-3 минути и добавете 1/3 чушки.

Варете чушките 4-5 минути, след това ги разпределете в стерилизирани буркани.

Повторете с останалите чушки.

Долейте маринатата в бурканите, затворете ги, обърнете чушките в буркани с капачката надолу и оставете за 24 часа.

След това съхранявайте на хладно място бързи чушки в сладко-маслена марината без стерилизация.

Вижте още как се замразяват чушки за зимата? А знаете ли всъщност колко чушки са 1 кг?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: