Пиле с лук и дюли

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пиле с лук и дюли
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пиле с лук и дюли е рецепта, която изцяло претворява вкусовете на сезона"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 700 г долни
  • лук - 600 г
  • дюля - 4 бр.
  • моркови 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 3 лъжици
  • мащерка - 2 клонки
  • магданоз - няколко клонки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилешките долни бутчета.

В тенджера добавете олиото и когато се сгорещи, прибавете пилешкото. Запържете бутчетата от всички страни. Лука нарежете на полумесеци, а морковите на ситно.

Дюлите почистете от семките и нараняване и нарежете на дебели полумесеци 1/6 или 1/8.

След това извадете месото и в същата тенджера прибавете лука и запържете и добавете морковите. Подправете със сол, черен и червен пипер.

Прибавете и дафиновите листа, листата мащерка и скилидките чесън нарязани на филийки.

Поставете и пилешките бутчета, доматеното пюре, бялото вино и парчетата дюля.

Оставете ястието с пиле на къкри на тих огън за 30 минути.

При сервиране поръсете пиле с лук и дюли с предварително нарязания магданоз.

Вижте още как се прави вкусно свинско с ябълки или научете за какво са полезни листата от дюла и защо да пием повече сок от дюли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: