Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с карфиол и гъби Шимеджи

Солен пай с карфиол и гъби Шимеджи

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Солен пай с карфиол и гъби Шимеджи
Снимка: Станислава Вълкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Най-деликатният солен пай с карфиол и гъби се топи в устата и може да се консумира и топъл, и студен."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • гъби шимеджи - 100 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • яйца - 4 бр. (среден размер)
  • зелен лук - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • масло
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган в смес от масло и зехтин задушете нарязания лук и гъбите Шимеджи.

Карфиола накъсайте на розички и бланширайте във вряща подсолена вода за 3-4 минути. Извадете и охладете в студена вода, след това изцедете от излишната вода и добавете към лука и гъбите.

Подправете със сол и прясно смлян черен пипер. Оставете да изстине.

Разбийте яйцата със солта с помощта на бъркалка, добавете заквасена сметана, бакпулвер брашно колкото поеме.

Изсипете половината от тестото в намаслена тава. Поставете плънката върху тестото и изсипете втората половина от тестото върху него. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто кафяво.

Най-деликатният солен пай с карфиол и гъби се топи в устата и може да се консумира и топъл, и студен.

Солените пайове са бърз и лесен начин за приготвяне на вкусни печива с най различни пълнежи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: