Начин на приготвяне
От брашното и разтворената в 200 мл топло мляко мая замесете тесто, което се оставя да втаса.
След като увеличи обема си, добавете солта, пудрата захар, лимоновата кора, орехите, 2 яйца, маслото и толкова мляко, колкото е необходимо за получаването на средно твърдо тесто. Месете, докато не започне да се отделя от стените на съда.
Оставете тестото на топло, докато увеличи обема си два пъти. След това го разделете на 2 части, които се слагат в два тавички, намазнени и поръсени с брашно.
Подгънете тестото по краищата, за да се получи вдлъбнатина, когато се изпечете. Украсете с нарязаните половинки сливи. Запечете в умерена фурна, докато стане полуготово.
Междувременно яйцата и жълтъците за крема се разбиват добре със сметаната, прибавете се лимоновата кора и с получения крем се намазва полуготовия сладкиш. След това върнете сладкиша във фурната и го доопечете.
Ако използвате сушени сини сливи, накиснете ги предварително във вода и ги подсушете, преди да ги сложите върху тестото.