Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Тирамису с много крем

Тирамису с много крем

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Тирамису с много крем
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Тирамису с много крем - съвършеният и много нежен десерт с маскарпоне."

Необходими Продукти

  • За крема
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г кристална
  • маскарпоне - 500 г
  • рикота - 250 г
  • крема сирене - 200 г натурално
  • сладкарска сметана - 250 г
  • ванилова захар - 1 пак.
  • лимонтузу - 1 щипка
  • кафе - 150 мл + 80 мл прясно мляко, за сиропиране
  • бишкоти - 350 г
  • за поръсване
  • какао - 2 с.л.
  • нескафе - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тирамисуто трябва да са на стайна температура, без сладкарската сметана.

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци в две отделни купи. Към белtъците се прибавя щипка лимонтузу и се разбиват на твърд сняг.

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Към сместа се прибавят маскарпонето, рикотата, крема сиренето и ваниловата захар. Всичко се разбива до еднородна смес.

Сладкарската сметана се разбива с миксер. Към сместа от жълтъци и захар внимателно се прибавя сладкарската разбита сметана и накрая разбитите белтъци, като всичко се разбърква с дървена лъжица или шпатула.

Готовото кафе се изсипва във висок съд заедно с прясното мляко. В подходящ съд се смесват млякото с кафето. Бишкотите се потапят за кратко и се подреждат в йена или друг съд. Отгоре се изсипва обилно от крема.

Заравнява се сместа и се нареждат нов пласт с бишкоти, предварително потопени в кафе с мляко. Накрая се завършва с останалият крем за тирамису.

Какаото и нескафето минават през сито, за да са еднакво ситни и да се смесят. Поставя се в хладилник за поне 4 часа. Преди сервиране се поръсва със сместа от какао и нескафе отгоре сладкиша с бишкоти.

Тирамису с много крем - съвършеният и много нежен десерт с маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: