Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай със сушени плодове

Пай със сушени плодове

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пай със сушени плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
14
"Ново предложение за десерт – пай със сушени плодове, който съчетава топлината на домашния вкус с уникална комбинация от аромати!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • краве масло - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1.5 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • захар - 150 г кристална
  • Пълнеж
  • заквасена сметана - 700 г
  • яйца - 6 бр.
  • ванилилова захар - 1 пакетче
  • захар - 3 с.л. кристална
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • сушени плодове - 150 г микс
  • За украса
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • царевично нишесте - 1 ч.л. натурално
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако сушените плодове за сладкиша не са готов микс, може да си изберете сушени плодове по избор и да си ги нарежете на малки кубчета с големина на стафидата.

В купа смесете разтопено краве масло, захарта, яйцата, брашното и бакпулвера. Омесете маслено тесто с ръце.

Оформете го на топка покрийте го със стреч фолио и го приберете в хладилника за 30 минути. Във форма с падащо дъно се разпределя тесто по дъното и стените около 6-7 см.

За пълнежа разбийте яйцата, ванилията и захарта до гладка пухкава смес. Прибавете заквасената сметана, разбъркайте и добавете нишестето и сушените плодове.

Разбъркайте отново и изсипете върху тестото, трябва страните с тестото да са по-високи от плънката. Печете 60-70 минути на 180 градуса.

При готов сладкиш плънката трябва да стегнала добре в краищата и може да е леко по-течно в средата. След като се охлади сладкия пай, напълно във формата, се поставя в хладилника за час. Преди сервиране може да се украси с глазура от белтъчна смес.

За нея в купа се смесват белтък, захарта, нишестето и ванилията. Разбива се с миксер за 3 минути на ниска скорост.

Добавя се лимоновият сок и отново разбийте за кратко.

В сезона на пайовете, опитайте непременно и рецептите ни за ябълков пай или този страхотен тиквен пай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: