Пилешко месо и тиква

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5476k2k5
Пилешко месо и тиква
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Пилешко месо и тиква - неочаквано или пък съвсем в реда на анещата вкусна комбинация"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 700 г
  • тиква - 500 г
  • лук - 1 глава
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 150 г
  • маслини - 100 г без костилка
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват. Отстранява се кожата и се обезкостяват.

Лукът и празът се нарязват на ситно. В дълбок тиган се поставя мазнината, да загрее, и добавяме лука и праза.

През това нарязваме гъбите на малки филийки и ги прибавяме. Почистената тиква нарязваме на кубчета.

В тигана прибавяме тиквата и разбъркваме. Наливаме виното, подправяме с подправките, добавяме маслините и доматеното пюре.

Ако е нужно, наливаме и малко вода. Затваряме с капак и оставяме на тих огън 15 мин.

В тавичка поставяме обезкостеното пилешко месо, изсипваме всички зеленчуци, разбъркваме хубаво.

Печем пилешко месо и тиква на умерена фурна до пълно извиране на течността.

Вижте още кои подправки за подходящи за тиква и какво да сготвим с рендосана тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: