Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват. Отстранява се кожата и се обезкостяват.
Лукът и празът се нарязват на ситно. В дълбок тиган се поставя мазнината, да загрее, и добавяме лука и праза.
През това нарязваме гъбите на малки филийки и ги прибавяме. Почистената тиква нарязваме на кубчета.
В тигана прибавяме тиквата и разбъркваме. Наливаме виното, подправяме с подправките, добавяме маслините и доматеното пюре.
Ако е нужно, наливаме и малко вода. Затваряме с капак и оставяме на тих огън 15 мин.
В тавичка поставяме обезкостеното пилешко месо, изсипваме всички зеленчуци, разбъркваме хубаво.
Печем пилешко месо и тиква на умерена фурна до пълно извиране на течността.
Вижте още кои подправки за подходящи за тиква и какво да сготвим с рендосана тиква.