Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква, портокал и шоколад

Чийзкейк с тиква, портокал и шоколад

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2113k7591
Чийзкейк с тиква, портокал и шоколад
Снимка: Невена Блажева Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Фантазия от вкусове е този чийзкейк с тиква, портокал и шоколад - дано ви се отвори повод да го направите"

Необходими Продукти

  • За блата
  • какаови бисквити - 300 г
  • лешници - 50 г
  • краве масло - 100 г
  • кафе - 2 с.л. смляно
  • яйца - 1 бр.
  • за чийзкрема
  • маскарпоне - 250 г
  • сладкарска сметана - 250 г
  • крема сирене - 125 г
  • кондензирано мляко - 150 г
  • тиквено пюре - 400 г / приготвено от 1 печена тиква
  • захар
  • канела
  • джинджифил
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • портокали - сока и кората от 1/2
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • за украса
  • шоколадова глазура
  • шоколадови капки
  • портокали - 1 бр.
  • шоколадови топчета
  • парчета шоколад
  • мента - свежа
  • растителна мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязвям тиквата на две по дължина, почиствам от семките, поставям в тава, поръсвам с кафява захар, канела и джинджифил и пека до готовност.

Изчаквам да е напълно изстинала и пюрирам. Ако е необходимо, минаваме тиквеното пюре и през цедка.

Приготвяне на блата

В блендер смилам бисквитите и поставям в купа, добавям разтопеното масло, смлените лешници, кафето и яйцето. Разбърквам сместа и слагам във форма с падащ ринг, заглаждам и пека във фурната за 10 мин на 170 °C.

Приготвяне на чийзкрема

В купа разбивам с миксер маскарпонето, сметаната, крема сиренето, кондензираното мляко и захарта до пухкав крем. Постепенно прибавям едно по едно яйцата, като разбивам след всяко. Бъркам до получаване на еднородна смес, добавям и пюрето от тиква, сока и кората от портокала, джинджифила и канелата.

Изсипвам сместа върху бисквитения блат, заглаждам и пека чийзкейка на 170 °C 70-80 минути. След това оставям открехната вратата на фурната до пълното изстиване на сладкиша.

Вече охладен украсявам тиквения чийзкейк с шоколадовата глазура /разтопен шоколад на водна баня с малко растителна мазнина/, шоколадови капки и топчета, парчета портокал и шоколад, свежа мента и пръчки канела за разкош.

Вижте още идеи за шоколадов чийзкейк и разберете повече за приготвянето на блата за чийзкейк.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: