Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети по френски

Свински котлети по френски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свински котлети по френски2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Котлетите са готови, да идва французина и да сипва виното !"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • бяло вино - 200 мл
  • бульон - 250 мл месен
  • горчица - 1 ч.л.
  • кисели краставички - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в олиото и 2 с.л. нарязания лук. Прибавете брашното и бъркайте да получаване на златист цвят.

Залейте с виното и бульона, посолете и сложете няколко зърна черен пипер. Оставете да ври на тих огън около 20-тина минути.

В това време начукайте котлетите, посолете и ги запечете от две страни. Задушете ги в соса, като добавите и малко топла вода.

Готовите котлети се изваждат в чиния, към соса се прибавя нарязаната краставичка и горчицата и се заливат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: