Начин на приготвяне
Баница с праз лук и сирене - любима на цялото семейство. Свършва за нула време!
Започваме с праз лука, като го нарязваме на четвъртинки. Запържваме го с малко червен пипер и сол. Като омекне, го отделяме от котлона и го отделяме за после. Разбиваме яйцата и добавяме натрошеното сирене. Слагаме киселото мляко отгоре, заедно със содата и оставяме да шупне, след което разбъркваме. Междувременно разтопяваме маслото.
Разстиламе си корите една върху друга и започваме, намазвайки една кора с маслото, след което я обръщаме. Върху нея ръсим по 3-4 с.л. от лука и от сместа с яйцата, като ги разпределяме равномерно по кората. Навиваме по 2 кори на руло.
Първото се завива на охлюв и се поставя в средата на тавата. Повтаряме процеса, докато плънката не свърши, като овиваме всяко следващо руло около предното.
Като сме готови надупчваме леко и намазваме витата баница, отгоре, с останалото масло и плънка. Печем на 180 градуса в предваритело загрята фурна, докато не придобие причтен загар.
Вижте още идеи за баници с праз, както и рецепти за малки банички с праз.