Начин на приготвяне
Отрежете горната част на пърленките като капаче, така че да се образува отвор и да може да ги напълните.
Сложете ги в тава, аз използвах решетката от фурната и пекох директно върху нея.
Намажете вътрешността на всяка пърленка с лютеница, може да ползвате топено сирене, масло или каквото пожелаете.
Поставете слайс кашкавал, нарежете наденичките на парченаца и поставете и тях.
Най-отгоре чукнете по едно яйце, подправете по желание със сол и черен пипер.
Поставете пълнените хлебчета на средно ниво във фурната и печете на 200 °C за 10-15 мин до готовност на яйцето.
Поднесете топли.
Вкусни моменти: Тази рецепта за вкусни пълнени пърленки е подобна на гюведжетата, които обикновено правим, когато решим да разкараме и да изчистим хладилника, така и тук може да ползвате каквото имате.
В случая имах останали изпечени наденички, от тези суровите кълцани, които продават в магазините, бях ги пекла предния ден и естествено не бяха изядени, вие може да ползвате и пушена наденица или друг колбас по избор.
Общо взето съставките са опция, но идеята си заслужава, стават страхотно вкусни. Пърленките ги взех от пекарната в супермаркета, готови, само отрязах капаче отгоре, вътрешността им обикновено е куха и са супер за пълнене.
Опитайте, заслужават си! Бързо и лесно хапване за дните, в които не ни се готви нищо сложно!
Вижте още как да замразите хлебчета, за да ги имате за по-дълго или опитайте и нашите чеснови хлебчета.