Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена питка»Вкусни пълнени пърленки

Вкусни пълнени пърленки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Вкусни пълнени пърленки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Опитайте, заслужават си тези вкусни пълнени пърленки! Бързо и лесно хапване за дните, в които не ни се готви нищо сложно!"

Необходими Продукти

  • пърленки - 4 бр.
  • лютеница - 4 с.л.
  • кашкавал - 4 слайса или сирене
  • наденица - 4 парчета
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете горната част на пърленките като капаче, така че да се образува отвор и да може да ги напълните.

Сложете ги в тава, аз използвах решетката от фурната и пекох директно върху нея.

Намажете вътрешността на всяка пърленка с лютеница, може да ползвате топено сирене, масло или каквото пожелаете.

Поставете слайс кашкавал, нарежете наденичките на парченаца и поставете и тях.

Най-отгоре чукнете по едно яйце, подправете по желание със сол и черен пипер.

Поставете пълнените хлебчета на средно ниво във фурната и печете на 200 °C за 10-15 мин до готовност на яйцето.

Поднесете топли.

Вкусни моменти: Тази рецепта за вкусни пълнени пърленки е подобна на гюведжетата, които обикновено правим, когато решим да разкараме и да изчистим хладилника, така и тук може да ползвате каквото имате.

В случая имах останали изпечени наденички, от тези суровите кълцани, които продават в магазините, бях ги пекла предния ден и естествено не бяха изядени, вие може да ползвате и пушена наденица или друг колбас по избор.

Общо взето съставките са опция, но идеята си заслужава, стават страхотно вкусни. Пърленките ги взех от пекарната в супермаркета, готови, само отрязах капаче отгоре, вътрешността им обикновено е куха и са супер за пълнене.

Опитайте, заслужават си! Бързо и лесно хапване за дните, в които не ни се готви нищо сложно!

Вижте още как да замразите хлебчета, за да ги имате за по-дълго или опитайте и нашите чеснови хлебчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: