Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печено филе от пъстърва с хрупкава коричка

Печено филе от пъстърва с хрупкава коричка

редакция:
JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5547k2k1
Печено филе от пъстърва с хрупкава коричка
Снимка: Juliya
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Печено филе от пъстърва с хрупкава коричка е много вкусно и лесно за приготвяне."

Необходими Продукти

  • филе от пъстърва - 4 бр.
  • лимони - ½ бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • пармезан - 4 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. пресен
  • копър - 1 с.л. пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филета от пъстърва и ги подсушете с кухненска хартия.

Поръсете със зехтина и сока от 1/2 лимон, овкусете със сол и черен пипер.

В купичка разбъркайте галетата, пармезана, магданоза и копъра.

Поставете филетата в тава, покрита с хартия за печене, отгоре разпределете сместа и печете в загрята фурна на 190°С за около 20 минути.

Печено филе от пъстърва с хрупкава коричка е много вкусно и лесно за приготвяне.

Вижте също идеи за пъстърва на скара и разберете още защо пъстървата е полезна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: