Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Плакия»Плакия от червен боб и кайма

Плакия от червен боб и кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Плакия от червен боб и кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-7
"Изключителна плакия, която изобилства от любими съставки - ето как да си я приготвите"

Необходими Продукти

  • боб - 400 гр червен
  • кайма - 400 грама
  • лук - 100 гр кромид
  • домати - 500 гр
  • моркови - 100 гр
  • червени чушки - 1 брой
  • целина - 1/2 гл.
  • чесън - 6 скилидки стар
  • лимони - 1 брой
  • черен пипер - 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/4 вр. пресен
  • джоджен - 1/4 вр. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула за 4-5 часа в студена вода, измийте го и го залейте отново със студена вода.

Сложете да се вари на умерен огън, докато омекне, отцедете и го изсипете в тавичка.

Морковите, целината и лукът се нарязват на ситно, а чушката на лентички и се задушават в част от мазнината, като се прибавя и малко вода.

Прибавете част от доматите, нарязани на ситно, магданоз, джоджен и чесъна, нарязани на ситно. Овкусете със смлян черен пипер и сол на вкус.

В тенджерка с малко мазнина задушете каймата, след което я прибавете към фасула.

Доматената смес се изсипва върху фасула и се покрива с останалите нарязани домати.

Сгорещете останалата мазнина с червения пипер и с нея полейте ястието.

Сложете да се запече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка: