Начин на приготвяне
В голяма купа смеваме брашното със захарта и ваниловата захар, добавяме студеното масло и го разтриваме, докато се получат трохи.
Прибавяме жълтъка и студената вода, докато тестото за сладък пай се събере на топка.
Разточете 2/3 от тестото на кръгла кора и я слагаме във форма за печене.
Останалото тесто увиваме във фолио и прибираме всичко в хладилник.
Почистваме крушите и ябълките, обелваме ги, нарязваме на кубчета, поръсваме ги с лимоновия сок и брендито.
Към плодовете сипваме брашното, захарта, канелата и индийското орехче и разбъркваме.
Намазваме основата от тестото с белтъка и я поръсваме с гриса.
Изсипваме плодовете, слагаме отгоре решетката от заделеното тесто, намазваме ябълковия пай я с белтъка и поръсваме със захар.
Поставете хрупкав и ароматен пай с ябълки и круши в загрята фурна на 190°С за около 60 минути.
Вижте и как се правят още сочни пайове с круши, както и как да оплетете решетката на пая.