Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Празнични пилешки рулца с шунка и гъби

Празнични пилешки рулца с шунка и гъби

Празнични пилешки рулца с шунка и гъби
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Празнични пилешки рулца с шунка и гъби, с които да блеснете на празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли от бутчета - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • гъби - 150 г сварени
  • топено сирене - 6 триъгълничета
  • шунка - 200 г
  • краве масло - за намазване
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се начукват леко и се оформят на пържоли.

В купичка се счукват скилидките чесън на паста. Пилешкото се овкусява със сол, черен пипер и се намазва с чесновата паста.

В единия край на пържолата се слагат гъби, топено сирене и парченце шунка.

Оформят се пилешки рулца и се нареждат в намазнена тавичка.

Отгоре им се поставят парченца краве масло и се налива около половин чаша бира.

Празнични пилешки рулца с шунка и гъби се пекат във фурна на 200 °C за около 50 минути или до готовност.

Вижте още идеи за празнични руладини и празнични основни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: