Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сухи чушки с пълнеж от ориз и гъби

Сухи чушки с пълнеж от ориз и гъби

КристинаКристина
Новак
6325
Сухи чушки с пълнеж от ориз и гъби
Снимка: Кристина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Невероятно вкусни чушки, приготвени в духа на най-добрите вегегариански рецепти от Българската кухня"

Необходими Продукти

  • чушки - 12 бр. печени или сушени
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва във вода, за да набъбне. Гъбите се почистват и нарязва на малки парченца.

Олио се загрява и гъбите и оризът се пържат, бъркайки се постоянно до готовност, след което се оставят леко да изстинат. През това време чушките се подготвят.

Ако са печени, се обелват, ако са сушени, се накисват за няколко минути във вода, за да омекнат.

Чушките внимателно се пълнят със сместа и се поставят в тава, намазнена с олио.

Пекат се на 180 градуса до готовност на чушките (около 30 мин.)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: