Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Коледен щрудел

Коледен щрудел

редакция:
Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2102k4333
Коледен щрудел
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Коледен щрудел с богата и ароматна плънка. Ухание и вкус, на които никой не може да устои!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • бисквити - 1 пакет обикновени
  • ябълки - 6 - 7 бр.
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 80 г
  • ванилова захар - 2 бр.
  • стафиди - 50 г
  • орехи - 80 г смлени
  • сушени боровинки - 50 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и обелете ябълките. След това махнете сърцевината и ги настържете. Сложете ги в купа и добавете захарта.

С кухненски чопър натрошете бисквитите и ги добавете. След това смлените орехи, боровинките и стафидите. Разбъркайте всичко и оставете настрани.

Разтопете маслото.

Подгответе си тава застлана с хартия за печене.

Включете фурната да загрява на 180 градуса на горен и долен реотан без вентилатор.

Вземете една от корите и с четка я намажете с масло. Сложете от плънката и разпределете. Навийте кората като руло и я сложете в тавата. Повторете това и с останалите кори. Най-отгоре намажете баницата с ябълки с останалото разтопено масло.

Печете вашия коледен щрудел в предварително загрятата на 180 градуса фурна до златист загар, около 30 мин. Поръсете с пудра захар преди поднасяне.

Очаровайте гостите си с вашият коледен сладкиш! Весела Коледа!

Ако обичаш щрудел, опитай непременно и другите ни предложения за щрудел с ябълки или този щрудел с тиква.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: