Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Коледен италиански щрудел

Коледен италиански щрудел

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Коледен италиански щрудел1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Е, ако не планувате да отлетите за Рим тази Коледа, то със сигурност нищо не пречи да приготвите Коледен италиански щрудел и у дома си"

Необходими Продукти

  • сушени смокини - 250 г
  • марсала - 100 мл вино
  • стафиди - 75 г
  • орехи - 75 г накълцани
  • бадеми - 75 г накълцани
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен шоколад - 75 г накълцан
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • масло - 150 г разтопено
  • кори за баница - 10 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с вода се потапят смокините да заврат и се оставят да набъбнат за около 10-15 мин. Изцеждат се и се нарязват на дребни парченца.

Към тях се добавя виното, стафидите, орехите, бадемите, сок от 1 лимон, канелата и шоколада.

Медът се затопля в съд на котлон и се изсипва при горната смес. Разбърква се с дървена лъжица.

Маслото се разтопява. Разстила се една кора и добре се намаслява, в/у нея се разстила втора кора, която също добре се намаслява и така се продължава една върху друга до 5 бр. кори.

С лъжица се слага равномерно плънка от дългата страна на кората и се навива на руло.

Рулата се поставят в добре намаслена тава, или върху хартия за печене.

Щруделът се пече на 180 градуса за около 20-25 мин.

Забележка: Ако остане малко от разтопеното масло е хубаво да се намажат корите преди печене във фурната.

Коледният италиански щрудел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: