Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Охлювчета със сирене в еър фрайър

Охлювчета със сирене в еър фрайър

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2504k6531
Охлювчета със сирене в еър фрайър
Снимка: Валерия
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Охлювчета със сирене в еър фрайър са невероятно вкусни. Хапвайте, докато са още топлички!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 120 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 5 г
  • брашно - 250 - 300 г пресято
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • за плънката
  • натрошено сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • семена - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В купичка смесете млякото, захарта, маята и 1 ч.л. брашно. Разбъркайте, покрийте с нещо и оставете настрани за 5 минути.

В купа пресейте 250 грама брашно и добавете солта. Разбийте киселото мляко с яйцето и олиото. Добавете тази смес към брашното, а след това и шупналата мая.

Замесете тесто, като тук добавете постепенно още малко брашно. Покрийте тестото и го оставете да втаса за 30-40 минути. За по-бързо втасване сложете купата в съд с гореща вода.

Втаслото тесто го премесете и разделете на 6 питки. Покрийте ги с кърпа, за да не хванат коричка, докато ги разточвате. Оставете питките да починат 5 минути и тогава започнете да разточвате.

Направете плънката, като намачкате сиренето с яйцето. Разточете питката във форма на правоъгълник. В тесния край сложете по дължина от плънката и загънете. Пробвах с по-малко и с повече сирене. Определено тези с повече сирене станаха по-хубави.

С пръсти притиснете, за да се разпредели равномерно. След това започнете да навивате на руло. Накрая с ръце разтеглете леко рулото.

След това го срежете през средата почти до края, но да останат двата края свързани. После навивате на охлювче с плънката навътре. Оставете охлювчетата да втасат на топло и завити за около 20 минути. Може да ги сложите във фурната на 30 градуса за 10 минути.

Разбийте жълтъка с олиото и с тази смес намажете охлювчетата преди печене.

Фрайърът се загрява на програма bake - 180 градуса. Върху решетката се слага подложка за барбекю. Когато уредът загрее, вземете парче студено масло и намажете подложката. Наредете охлювчетата. Пекат се на 165 градуса без обръщане. Охлювчета със сирене в еър фрайър стават чудесни.

Може да ги изпечете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 20-25 минути.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Ако рецептата ви допада, опитайте и предложенията ни за бутер охлювчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: