Начин на приготвяне
В голяма купа смесете разтопеното масло с меда. Разбийте с яйцето и ванилията, докато се получи гладка смес.
В друга купа смесете брашното, канелата, джинджифила, индийското орехче, солта и бакпулверът.
Постепенно добавете сухите съставки към мокрите, и смесете докато се получи меко тесто.
Увийте тестото в найлоново фолио и го оставете в хладилника за около 30 минути.
Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност с дебелина около 0.5 см и изрежете фигурки с формички.
Загрейте фурната на 180°C и покрийте тава с хартия за печене.
Наредете коледните бисквитки в тавата и печете за 8-10 минути или докато краищата станат златисти.
Оставете бисквитите да изстинат напълно преди сервиране. Насладете се на здравословен и вкусен коледен десерт!
В духа на Коледа препоръчваме да разгледате и нашите коледни меденки, и тези джинджифилови сладки.