Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с праз и пармезан

Спагети с праз и пармезан

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1881k7056
Спагети с праз и пармезан
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусни спагетки с праз и маслини, които по-нищо не отстъпват на тези с месо"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • пармезан - 100 г
  • праз - 2 - 3 стръка
  • черни маслини - 100 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • доматен сос - 200 г
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - по вкус
  • черен пипер - по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете спагетите в подсолена вряща вода и ги гответе според инструкциите на опаковката. Отцедете ги, като запазите около 100 мл от водата, в която са се варили.

Нарежете праза на тънки колелца, а чесъна - на ситно.

Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Добавете праза и го задушете за няколко минути, докато омекне. Добавете чесъна и гответе още една минута, докато усетите аромата му.

Нарежете маслините на половинки или на кръгчета и ги добавете в тигана. Разбъркайте добре.

Добавете доматения сос и оставете всичко да къкри за около пет минути. Ако предпочитате по-лек сос, можете да пропуснете този етап.

Подправете със сол, черен пипер и риган.

Добавете сварените спагети в тигана и разбъркайте добре. Ако сосът е твърде гъст, добавете малко от водата, в която са се варили спагетите.

Разпределете спагетите в чинии и ако желаете, поръсете с настърган пармезан или сирене.

Ако обичаш спагети, опитай и тези обичани класики - спагети Карбонара и спагети Болонезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: