Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени домати»Празнични бонбони от пълнени чери домати

Празнични бонбони от пълнени чери домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Празнични бонбони от пълнени чери домати6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
1 мин.
Общо
41 мин.
Порции
20
"Тези солени бонбони от чери доматки са много вкусни и лесни за приготвяне, а освен това ще красят подобаващо вашата Новогодишна трапеза."

Необходими Продукти

  • чери домати - 20 - 25 бр.
  • босилек - 10 листа
  • чесън - 1 малка скилидка
  • кедрови ядки - 20 г
  • зехтин - 30 г
  • сол - 1 щипка или на вкус
  • крема сирене - 45 г
  • рикота - 40 г
  • сол малдон - 2 - 3 щипки (люспички сол)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте повечко вода в тенджерка до точка на кипене. Дръпнете от огъня, пуснете вътре доматките, и след 1 минута ги извадете с решетъчна лъжица. Целта не е да стават много меки, нито сбръчкани. Големината на черитата трябва да е средна - не прекалено дребни, за да можем да ги напълните по-лесно, нито пък твърде едри.

Оставете ги да изстинат и после срежете малко капаче откъм върха. С малка лъжичка извадете семките. Ако никаква лъжичка не влиза в домата, обръщам и изваждам вътрешността с помощта на дръжката и.

За пълнежа счукайте в хаванче чесъна със малко сол, кедровите ядки и босилека. Може да ползвате и блендер или пасатор.

Налейте зехтина, добавете крема сиренето и рикотата и разбийте до гладкост. Може да заделите малко от пестото за капки украса, но преди да сте добавили сирената.

Внимателно напълнете доматите със сместа и подредете върху поднос. Украсете по ваш вкус и поднесете с поръска от люспички сол Малдон.

Тези солени бонбони от чери доматки са много вкусни и лесни за приготвяне, а освен това ще красят подобаващо вашата Новогодишна трапеза. Приготвям тези бонбони от чери домати често и при празнични поводи поставям всеки в малка лъжичка от солено маслено тесто (като бисквита), която се хапва заедно с доматчето. Пиша го като идея за тези от Вас, които искат да си доставят удоволствие и с един такъв хрупкав завършек и още по- интересен и красив вид на предястието за Нова година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: