Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница за Ивановден

Баница за Ивановден

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5906k2k6
Баница за Ивановден
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Тази е баница за Ивановден, но ние си я харесахме за всяка съботна закуска - уникална е."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • олио - 8 с.л. за поръсване
  • За плънката
  • извара - 400 г
  • кашкавал - 200 г
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна баница за Ивановден купа разбиваме яйцата и прибавяме изварата, рендосания кашкавал, прясното мляко. Объркваме всичко много добре.

При нужда добавяме сол. Взимаме две кори, намазваме между тях с олио, поставяме от плънката на широката част на корите и завиваме на руло.

В тава, намазана с олио, нареждаме получените рула.

Намазваме с останалото олио. Нарязваме на парчета и печем баницата с кашкавал в загрята фурна на 180 °C за 45 мин.

Вижте още на колко градуса да печете баницата, както и колко време да печете баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: