Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Индийска пробиотична напитка Канджи

Индийска пробиотична напитка Канджи

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
291897531
Индийска пробиотична напитка Канджи
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Пие се като индийска пробиотична напитка Канджи, а парченцата ферментирало цвекло могат да се ползват като гарнитура към шаурма или да се ядат като туршия."

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 3 бр.
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л
  • синапено семе - 2 ч.л.
  • вода - филтрирана или изворна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябват ви 2 стъклени буркана от по около литър.

Цвеклото се измива и обелва, назрява се на средни парченца и се разделя в двата буркана по 1 л. Във всеки буркан се слага по една лъжица сол, синапено семе и лютия червен пипер и се разделя равномерно в двата буркана.

Ако ползвате двулитров буркан, не е нужно това разделяне, но имайте предвид, че ще е трудно да се прибере после в хладилника.

След това се долива с вода до ръба на бурканите.

Гърлата на бурканите се покриват с тензух и се оставя на кухненския плот да ферментира за няколко дни, като се разбърква всеки ден.

От ферментацията започва да мирише леко кисело като туршия/кисело зеле.

След като ферментира, пробиотичната напитка с червено цвекло се прибира в хладилник.

Пие се като индийска пробиотична напитка Канджи, а парченцата ферментирало цвекло могат да се ползват като гарнитура към шаурма или да се ядат като туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: