Начин на приготвяне
Приготвяне на крема. В купа смесете двата вида масло - краве и кокосово. Маслото трябва до е меко.
Разбийте с миксер на слаби обороти. Прибавете постепенно карамелиното кондензирано мляко и маскарпонето.
Увеличете оборотите на миксера, прибавете коняка и ванилията. Кремът трябва да е мек, нежен и пухкав.
В подходяща форма започнете сглобяването и реденето на тортата Медовик.
Изсипете лъжица от крема на дъното на формата и залепете отгоре първата кора. Използвайте и ринг. Намажете блата с карамеления крем, заравнете.
Върху крема изсипете лъжица от сладкото, размажете и заравнете.
Редувайте - блат, крем, сладко, блат, крем сладко...
Завършете с медена кора Измажете медената тортата с крем. Поръсете с нарязани орехи и декорирайте с много фантазия.
Прилагам снимки с различни декорации на моята медена торта с карамелен крем.
Вижте още как да печете блат за торта, както и кои са ползите на медената вода.