Начин на приготвяне
В купа смесваме изварата, котидж сиренето, яйцата, солта, ригана, пълнозърнесто брашно и бакпулвера.
Получената смес изсипете в тавичка с незалепващо покритие, дъното на която предварително сте намазали с кокосово масло. Може да използвате и хартия за печене. Изравнете.
Печете блата на протеиновата пица в предварително загрята на 175 °C фурна за около 15-20 минути.
Вече изпеченият блат за пица намажете с лютеницата и гарнирайте с нарязаните на парченца пилешко филе, гъби, чушка, обезкостените маслини и царевицата.
Отгоре настържете на едро ренде моцарела и върнете тавичката във фурната за още 10-15 минути.
Нарежете протеиновата пица в здравословен вариант на парчета и сервирайте.
Да ви е вкусно!
Вижте също колко тесто трябва за една пица, както и калорийното съдържание на парче пица.