Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Крехки джоланчета в глинен гювеч

Крехки джоланчета в глинен гювеч

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Крехки джоланчета в глинен гювеч
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Крехки джоланчета в глинен гювеч - да, и вашите ще изглеждат точно така"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 1.2 кг без кост
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • масло - 100 г
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • червено вино - 150 мл
  • мащерка - 1 с.л. равна
  • магданоз - няколко стръка
  • зеленчуков бульон - 350 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за крехки джоланчета в глинен гювеч ще ви трябва глинен гювеч или някакъв друг глинен съд с капак.

Разделете си количеството на маслото на три части.

Вземете една част от маслото и сложете на дъното в глинения гювеч.

Почистете зеленчуците и нарежете на парчета. Свинския джолан оставете, както е обезкостен на по-едри парчета.

Сложете в съда част от зеленчуците, върху тях добавете още от маслото и подредете месото.

Поръсете с подправките и с ръце втрийте хубаво в месото.

Върху джоланите добавете останалата част от зеленчуците и сипете виното.

Накрая сипете бульона, добавете още малко масло и затворете с капак.

Печете на 200°C за около 2 часа, ако фурната ви е силна, включете на 180 °C.

Регулирайте температурата и времето според фурната, в която печете.

Накрая трябва да се получи месце със златисто-кафяв загар и джоланът с картофи да е останал на мазнина.

Поръсете с магданоз и поднесете топло.

Да ви е вкусно!

Вижте още как лесно да обезкостите джолан, както и колко дълго да печете джолана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.