Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Орехов сладкиш с локум

Орехов сладкиш с локум

КрисиКриси
Новак
35337101
Орехов сладкиш с локум2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Из любимите мамини рецепти от тефтера - Орехов сладкиш с локум"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч /1 ч.ч. 240 мл/
  • олио - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. /да не са препълнени с връх/
  • бакпулвер - 1
  • ванилова захар - 1 бр.
  • орехи - 50 г ситно смлени
  • орехи - 2 шепи за поръсване /едро нарязани/
  • локум - 1 и 1/2 или 2 кутии /български обикновен/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стандартно яйцата се разбиват с миксер със захарта. Прибавя се олиото, отново се разбива за кратко, киселото мляко, брашното пресято с бакпулвера, ванилията и отново се разбърква хубаво с миксер.

Накрая се добавят смлените орехи. Изсипва се в подходяща тава върху хартия за печене.

Локумът се нарязва на малки парчета и се подрежда върху ореховия сладкиш. Отгоре се поръсва с нарязаните на едро орехи.

Пече се на 180 °C за около 35 - 40 мин.

Опеченият и охладен орехов сладкиш с локум може да се поръси с малко пудра захар, но не задължително, защото е достатъчно сладък.

Вижте също какъв е полезният състав на орехите, както и що е то пеканов орех.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: