Начин на приготвяне
Счупете яйцата и в отделни купи разделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците със посочената захар и вода върху котлон, който е на средна степен. След което без да се загряват се доразбиват, докато не станат на гъста, кремообразна смес.
Отделно се разбиват белтъците, като към тях добавите и двата отделени белтъка от жълтъците за крема. Разбиват се на твърд сняг с посочената за това захар. Добавете жълтъците към белтъците. Пресейте брашното и започнете да добавяте към яйчената смес по малко, като бъркате непрекъснато.
Когато сместа е готова, я изсипете в тава, на дъното на която има намазана с маслото хартия за печене. Печете в силно загрята фурна за кратко. Когато е готова, още докато е топла, с помощта на кърпа навийте блата на руло и оставете да изстине.
През това време си пригответе крема: Разбийте жълтъците с половината от захарта. Сложете на котлона млякото, като си оставите малко, заедно със останалата захар и оставете да кипне. В млякото, което сте оставили, размийте брашното и го добавете към разбитите жълтъци.
Когато млякото кипне, изсипете сместа с жълтъците и брашното на тънка струя към него, като бъркате постоянно. След като свалите крема от котлона, добавете кравето масло и ванилията. Оставете крема да изстине. Когато блатът е изстинал го развийте и го поставете върху чиста хартия.
Намажете го с крема, като оставите малко от него за намазване отгоре. Навийте блата отново на руло и го намажете отгоре с останалия крем. Поръсете от двете страни с шоколадовите пръчици. След това нарежете готовото руло на порции и сервирайте. Добър апетит!
Коментари