Пилешки дробчета с ябълки

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3402k8572
Пилешки дробчета с ябълки
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пилешкият дроб с ябълки е красиво и най-важното много вкусно ястие."

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • ябълки - 3 бр. сладко - кисел сорт
  • червен лук - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян на вкус
  • масло - съдържание на мазнини 80 - 85 %,
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки полукръгчета и сложете в добре загрят със зехтин тиган.

Дръжте лука на среден огън, докато стане светлокафяв и се карамелизира. Докато лукът се пържи, се заемете с ябълките, като измиете добре и нарежете на малки парченца.

Когато лукът се запържи и карамелизира, прехвърлете в купа за салата. В загрят тиган сложете парченце масло и добавете нарязаните ябълки, да се запържат до светлокафяв карамелен цвят.

Така приготвените ябълки слагам в купата за салата при лука.

Сега е време да изпържите пилешкия дроб.

Към дробчетата добавете запържен лук и карамелизираните ябълки. Малко от любимите ви подправки, сол и черен пипер, съвсем малко.

Оставете да къкри няколко минути при непрекъснато бъркане на слаб огън, докато черният дроб се свари.

Пилешкият дроб с ябълки е красиво и най-важното много вкусно ястие.

Насладете се!

Вижте още как да не ви пръскат дробчетата при пържене, както и как да изчистите правилно дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: