Начин на приготвяне
Нарежете лука на тънки полукръгчета и сложете в добре загрят със зехтин тиган.
Дръжте лука на среден огън, докато стане светлокафяв и се карамелизира. Докато лукът се пържи, се заемете с ябълките, като измиете добре и нарежете на малки парченца.
Когато лукът се запържи и карамелизира, прехвърлете в купа за салата. В загрят тиган сложете парченце масло и добавете нарязаните ябълки, да се запържат до светлокафяв карамелен цвят.
Така приготвените ябълки слагам в купата за салата при лука.
Сега е време да изпържите пилешкия дроб.
Към дробчетата добавете запържен лук и карамелизираните ябълки. Малко от любимите ви подправки, сол и черен пипер, съвсем малко.
Оставете да къкри няколко минути при непрекъснато бъркане на слаб огън, докато черният дроб се свари.
Пилешкият дроб с ябълки е красиво и най-важното много вкусно ястие.
Насладете се!
Вижте още как да не ви пръскат дробчетата при пържене, както и как да изчистите правилно дробчета.