Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зеленчукова супа»Кремсупа от печени зеленчуци

Кремсупа от печени зеленчуци

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2333k8161
Кремсупа от печени зеленчуци
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Без крутони и тиквени семки не сядайте на масата - уникална кремсупа от печени зеленчуци."

Необходими Продукти

  • тиква - средно голяма
  • чери домати - 10 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • парче джинджифил
  • чесън - 1 глава
  • червен лук - 1 голяма глава
  • сол
  • бял пипер - 1 ч.л.
  • зехтин
  • краве масло - 60 г
  • зелени подправки - розмарин, риган, мащерка
  • за бульона
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • магданоз - корени и стръкове
  • джинджифил - парче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете всички зеленчуци. Тиквата срежете на две по средата. Изчистете от семките.

Морковите, картофите и джинджифила обелете с белачка. Нарежете морковите и картофите на приблизително еднакви кубчета, а джинджифила настържете.

Напълнете разрязаната тиква с парчетата моркови и картофи, чери домати, чесън, джинжифил, главата лук - цяла необелена. Подредете зелените подправки. Посолете и полейте със зехтин. Сложете в загрята фурна да се изпекат зеленчуците.

През това време пригответе булъона. В литър и половина вода сложете корените магданоз, почистените, лук, морков и чушка. Посолете леко и оставете зеленчуковия бульон да ври за около 30 минути.

След като се изпекат зеленчуците, охладете.

Почистете чери доматите и чесъна от люспите, обелете лука. В блендер пасирайте изпечените зеленчуци, като прибавяте към тях от горещия бульон. Добавяйте толкова бульон, докато ви хареса на плътност и гъстота. В края добавете кравето масло и разбъркайте. Овкусете с пипера.

Поднесете кремсупата с тиква гореща. Украсете с тиквени семки. Пожелание поднесете крутони или препечен хляб със семена.

Вкусотия!

Вижте какъв е съставът на тиквата и защо да я ядем. Научете също и как да обелите тиквата лесно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: