Начин на приготвяне
Измийте и подсушете всички зеленчуци. Тиквата срежете на две по средата. Изчистете от семките.
Морковите, картофите и джинджифила обелете с белачка. Нарежете морковите и картофите на приблизително еднакви кубчета, а джинджифила настържете.
Напълнете разрязаната тиква с парчетата моркови и картофи, чери домати, чесън, джинжифил, главата лук - цяла необелена. Подредете зелените подправки. Посолете и полейте със зехтин. Сложете в загрята фурна да се изпекат зеленчуците.
През това време пригответе булъона. В литър и половина вода сложете корените магданоз, почистените, лук, морков и чушка. Посолете леко и оставете зеленчуковия бульон да ври за около 30 минути.
След като се изпекат зеленчуците, охладете.
Почистете чери доматите и чесъна от люспите, обелете лука. В блендер пасирайте изпечените зеленчуци, като прибавяте към тях от горещия бульон. Добавяйте толкова бульон, докато ви хареса на плътност и гъстота. В края добавете кравето масло и разбъркайте. Овкусете с пипера.
Поднесете кремсупата с тиква гореща. Украсете с тиквени семки. Пожелание поднесете крутони или препечен хляб със семена.
Вкусотия!
Вижте какъв е съставът на тиквата и защо да я ядем. Научете също и как да обелите тиквата лесно.